kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

De nationale autopas voor de juiste kilometerstanden!

De nationale autopas is er al vele jaren in ons land. Ze houden al vele jaren de kilometerstanden bij van de verschillende auto's. Om precies te zijn houden ze sinds 1991 al de kilometerstanden bij van vele auto's. Tot heden zitten er bijna 10 miljoen auto's in het bestand met meer dan 90 miljoen kilometerstanden. Het is hierdoor mogelijk om de consumenten en u nog beter te beschermen tegen fraude op het gebied van kilometerstanden. Er zijn namelijk vele gevallen en situaties waarbij men de tellerstanden heeft teruggedraaid en consumenten en ook bedrijven duizenden euro's teveel hebben betaald voor een auto.

De nationale autopas en de rijksdienst wegverkeer

Het is goed om te weten dat de nationale autopas sinds begin januari 2014 samenwerkt met de rijksdienst wegverkeer. Dit komt vooral om de reden dat men nu wettelijk verplicht is om de kilometerstanden bij te houden. Iedere keer als een auto naar een garage gaat dan wordt de tellerstand doorgegeven. Dit kan zijn bij een controlebeurt, een reparatie, een APK controle en zelfs bij een taxatie. Natuurlijk wordt de kilometerstand ook doorgegeven bij een koop of verkoop van de auto.

Iedereen heeft inzicht in de gegevens van de nationale autopas!

Het is goed om te weten dat iedereen inzage kan krijgen in de gegevens van de nationale autopas. Als u naar een Bovag garage gaat of een ANWB keuringsstation dan kunt u de gegevens van de nationale autopas inzien. Ook op de website van de rijksdienst wegverkeer kunt u de gegevens opzoeken van de tellerstanden van een auto. U kunt verifiŽren of alles klopt. Hierna kunt u verder gaan kijken of het voor u interessant is om de auto te gaan kopen.

Een auto kopen met de hulp van de juiste cijfers

Door gebruik te maken van de juiste cijfers en gegevens is het mogelijk om een correct beeld te krijgen van de juiste prijs voor de auto die u wilt gaan kopen. De gegevens van de nationale autopas helpen hier natuurlijk bij. Ook is het zo dat u natuurlijk ook alle andere zaken moet onderzoeken als u een auto gaat kopen. Kijk naar de juiste mogelijkheden om een geweldige auto te kopen!

Een aankoop met een goed gevoel!

Boven alles helpt de nationale autopas u natuurlijk om een auto te kopen met een goed gevoel. Een goed gevoel dat alles klopt aan de auto. Om dit gevoel te versterken kunt u de auto ook laten keuren door een expert.

Kilometerstand Check

U kunt gemakkelijk online controleren of de kilometerstand van een occasion logisch is.