kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Waarom het Nap tellerrapport ook belangrijk voor u is!

Alle auto's welke niet nieuw zijn en door een Bovag garage worden verkocht met Bovag garantie krijgen een Nap tellerrapport van de rijksdienst weg verkeer. Hiermee krijgt u een beter inzicht in de kilometer historie van een auto. Het laat zien of de kilometerstand van de gebruikte auto logisch is en ook op een normale manier ontstaan is.

Een nieuwe wet!

Sinds het begin van januari 2014 is er een nieuwe wet. Het is dankzij deze wet verplicht om kilometerstanden te registreren. Tevens is het strafbaar om de tellerstanden terug te draaien. Sinds 1991 is er al een database welke de tellerstanden bijhoudt. De nationale auto pas heeft deze gegevens bijgehouden. Nu is het echter allemaal wettelijk verplicht om de kilometerstanden bij te houden. Als u dus een reparatie laat doen aan uw auto, uw auto laat keuren voor de APK of als u de auto verkoopt aan een bedrijf al de kilometerstand genoteerd worden.

Waarom een Nap tellerrapport?

Doordat de kilometerstanden vaker worden vastgelegd is het minder gemakkelijk voor mensen om te frauderen met de kilometerstanden. Dankzij de nieuwe wetten en ook het regelmatiger vastleggen van de kilometerstanden is het veel moeilijker om de kilometerstanden te veranderen. Het terugdraaien van kilometerstanden zal hierdoor een stuk moeilijker worden.

Een groot voordeel van het Nap tellerrapport!

Een ander groot voordeel voor zowel de autoverkoper, als de auto koper is dat het Nap tellerrapport er nu is! En dat is voor de verkoper van een auto een voordeel, omdat hij met een groter vertrouwen de auto kan aanbieden. Ook kan hij de auto sneller verkopen, omdat er geen twijfel bestaat over de lage kilometerstand. Voor de autokoper is het natuurlijk een fijn gevoel om een auto te kopen met een Nap tellerrapport. Bij de koop bestaat er dan namelijk geen enkele verwarring over de juistheid van de kilometerstand.

Het is slim om het Nap tellerrapport goed bij te houden

Het is dus verstandig en ook slim om te helpen om het Nap tellerrapport goed bij te houden. Er ontstaat geen twijfel over de juistheid van de kilometerstand en dat zorgt voor een betrouwbaardere autohandel. Er zijn immers nog zoveel andere elementen bij het kopen en verkopen van een auto waar men over kan discussiėren en onderhandelen.

Kilometerstand Check

U kunt gemakkelijk online controleren of de kilometerstand van een occasion logisch is.