kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Een Nap controle om de juiste tellerstanden te ontdekken

Als u een auto gaat kopen dan is het goed om te weten of de kilometerstand klopt of niet. Als er immers geknoeid is met de kilometerstand dan koopt u eigenlijk een kat in de zak. U wilt natuurlijk niet meer betalen voor uw auto dan nodig is. En de kilometerstand is een van de belangrijk onderdelen om de prijs van de auto te bepalen. Het is daarom goed om een Nap controle uit te voeren. Nap staat voor nationale auto pas en is een pas welke de kilometerstand officieel bijhoudt. Hierdoor weet u dus zeker, dat de kilometerstand klopt. U weet dus dat u een auto koopt voor de juiste prijs.

Een auto verkopen en de Nap controle!

Ook als u uw auto wilt gaan verkopen of gaan inruilen is het goed om een Nap pas bij uw auto te hebben. Op die manier is het namelijk mogelijk om de koper een goed gevoel te geven en om de koper direct te overtuigen, dat de kilometerstand klopt en ook helemaal goed is. En dat is natuurlijk een voordeel voor iedere deelnemer aan de verkoop en koop van een auto. De verkoper kan namelijk de auto sneller verkopen en dankzij de Nap pas ook overtuigen dat het om een goede auto gaat.

Wat gebeurt er bij een Nap controle?

Bij een Nap controle wordt nagegaan of de kilometerstand helemaal juist is. Ook wordt er gekeken of de kilometerstand logisch oploopt vanaf het moment dat het kenteken deel 1 is afgegeven. De kilometerstand wordt afgelezen van een foto of van de teller zelf. Als u een foto moet insturen is het natuurlijk belangrijk dat de kilometerstand goed is af te lezen. Als de kilometerstand twijfelachtig is, dan wordt er gekeken naar de onderhoudshistorie van de auto. Soms kan het zijn dat de kilometerteller is vervangen. De garage zal dan een nota hebben met de oude kilometerstand van de oude teller en ook de kilometerstand van de nieuwe kilometerteller. Sta hier ook bij stil als u dit laat oen bij uw auto.

Een teruggedraaide kilometerteller?

In het slechtste geval treft men een teruggedraaide kilometerteller aan. Als dit het resultaat is van de Nap controle dan kan een koop of verkoop van een auto ongedaan gemaakt worden. Dit is immer illegaal en niet toegestaan door de wet.

Kilometerstand Check

U kunt gemakkelijk online controleren of de kilometerstand van een occasion logisch is.