kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Het Rdw Tellerrapport voor de juiste kilometerstand

Misschien heeft u al veel gehoord over de Nationale auto pas (Nap). Tegenwoordig bestaat nog steeds en werken ze nauw samen met de Rijksdienst wegverkeer (rdw). Dit doen ze sinds het begin van januari 2014 door hun database te delen. Hierdoor is het mogelijk voor beide partijen om de tellerfraude te bestrijden. Men kan voorkomen, dat er nog meer mensen het slachtoffer worden van een te dure auto door een onjuiste kilometerstand. Sinds begin januari 2014 is het trouwens wettelijk verplicht om de kilometerstanden bij te houden. Iedere keer als een auto een garage bezoekt zal de kilometerstand bijgehouden worden.

Een auto kopen op basis van feiten!

Als u een auto gaat kopen dan kijkt u natuurlijk naar de kilometerstanden. En u gaat er eigenlijk standaard vanuit dat de kilometerstanden correct zijn. Helaas is dit in het verleden wel eens anders geweest. Het is namelijk zo geweest dat tellers teruggedraaid werden en ervoor zorgden dat een auto aantrekkelijk leek dan hij eigenlijk was. Met het Rdw tellerrapport is dit niet meer het geval. U hoeft er dan niet bang voor te zijn dat de tellerstanden van een auto onjuist zijn. U kunt dan namelijk vertrouwen op de database van de Nap en het Rdw. Hierdoor kunt u een auto kopen op basis van feiten.

Een Rdw tellerrapport!

Iedereen heeft toegang tot een Rdw tellerrapport. Als u een auto wilt gaan kopen dan is het goed om alle mogelijkheden te ontdekken. En het is goed om te weten, dat de kilometerstand van de auto klopt. Een paar duizend kilometers meer of minder scheelt natuurlijk veel geld. Het is daarom verstandig om een Rdw tellerrapport op te vragen. Hierdoor voorkomt u dat u teveel geld betaald voor uw nieuwe auto.

Waar moet u nog meer op letten als u een auto koopt?

Als u een auto gaat kopen dan is het goed om ook op een aantal andere zaken te letten. U moet natuurlijk ook kijken of de auto in een goede staat is. Daarnaast kunt u natuurlijk de auto niet kopen zonder er een proefrit in te hebben gemaakt. U kunt dan namelijk horen en voelen of de auto goed bij u past. Het is belangrijk om ook het juiste gevoel te hebben bij uw nieuwe aankoop. Qua feiten is het goed om te kijken naar het laatste Apk rapport en de onderhoudsgeschiedenis van de auto. Misschien is er een keer schade geweest? Of misschien is er niet voldoende onderhoud geweest, waardoor u binnenkort nog een paar (pittige) nota's mag verwachten?

Kilometerstand Check

U kunt gemakkelijk online controleren of de kilometerstand van een occasion logisch is.