kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Hoe ook u de tellerstand controleren kunt

Als u een auto gaat kopen dan is het verstandig om de tellerstand te controleren. Het is belangrijk om te weten of er niet geknoeid is met de kilometerstanden van de auto. Hierdoor kan het namelijk gebeuren dat je veel meer onderhoudskosten krijgt dan je zou verwachten. Ook is het zo dat je teveel betaald voor de auto. En dat is natuurlijk dood zonde. Je koopt dan immers eigenlijk een kat in de zak. En dat is geen fijne gedachte. Wie houdt er nu van om teveel te betalen voor iets op basis van onjuiste gegevens. Jij?

Laat de tellerstand controleren

Via een autodealer, maar ook via websites van de nationale auto pas en de website van het rijksdienst wegverkeer is het mogelijk om de tellerstand te controleren. Hierdoor is het goed om te zien wat de daadwerkelijke kilometerstand is. Zo weet u dat u geen kat in de zak koopt. Ook krijgt u een beter beeld van de mogelijke onderhoudskosten in de toekomst.

Wat moet u nog meer controleren naast de tellerstand?

Naast de tellerstand is het ook verstandig om te controleren of de auto regelmatig haar onderhoudsbeurten heeft gehad. Als dit het geval is dan weet je dat er goed met de auto is omgegaan. Ook krijg je een goed beeld van de mogelijke kosten voor het onderhoud in de nabije toekomst. Als er namelijk bijna geen onderhoud is gedaan dan zal je de luchtfilters, oliefilters en remschijven goed moeten nakijken.

Een goede prijs betalen voor je nieuwe auto

Door de auto goed na te kijken en door de tellerstand te controleren is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van de waarde van de auto. Ook zal je steeds beter het juiste gevoel bij de auto krijgen. Als de verschillende zaken namelijk allemaal kloppen dan zal je natuurlijk veel sneller de auto willen kopen, dan wanneer er allemaal onjuistheden naar boven komen.

Doe een goede koop!

Een auto koop je vaak voor meerdere jaren. Het is vaak ook een grote investering. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat alles klopt, voordat je jouw geld overboekt naar de koper. Ontdek wat er allemaal mogelijk is om een goede prijs te betalen voor jouw droomauto. Ga niet over een nacht ijs en bekijk wat er allemaal mogelijk is naast een tellerstand controle om je onderhandelingspositie te verbeteren.

Kilometerstand Check

U kunt gemakkelijk online controleren of de kilometerstand van een occasion logisch is.